Příspěvky od dopoledne 23. ledna 2003 až do odpoledne 24. ledna 2003
29. Re: Ameriky jsou vyhynulí dinosauři, ale králové silnic 24. 01. 2003 - 17:04
lenin:A somozřejmě e nemúou vystát tu rámovou konstrukci....28. Re: Ameriky jsou vyhynulí dinosauři, ale králové silnic 24. 01. 2003 - 15:51
lenin: Jo to jo :)))) vdycky si na vzpomenu kdy se podívám na rám bočních oken :))27. Re: Ameriky jsou vyhynulí dinosauři, ale králové silnic 24. 01. 2003 - 15:20
Pánové, a jetě jsem chtěl podotknout jednu zásadná věc. Aristokratický nadhled, s jakým americký konstruktér pomíjel faktory jako je odpor vzduch, spotřeba a jízní vlastnosti dávajíc je na oltář dokonalosti designu a pohodlí. Z toho musí být evroptí kolegové na práky.26. Re: Ameriky jsou vyhynulí dinosauři, ale králové silnic 24. 01. 2003 - 15:06
ace2: az ti bude 80 tak nazor zmenis a budes jezdit ve stodvacce :-))25. Re: Ameriky jsou vyhynulí dinosauři, ale králové silnic 24. 01. 2003 - 12:42
FM: No nevím ve svých 56 letech, e bych měnil názory...24. Re: Ameriky jsou vyhynulí dinosauři, ale králové silnic 24. 01. 2003 - 12:29
lenin: vsak az ace zestarne tak ho to chytne :-), me se kdysi libilo camaro 86, po roce 79, za dalsi rok 72 a dneska bych si koupil jedine 1.generaci :-)23. Re: Ameriky jsou vyhynulí dinosauři, ale králové silnic 24. 01. 2003 - 11:37
MARKUS: já chci prostě Eldo druhou polovinu 70. let v bílé barvě a convertible.
Jinak černo černé Eldorado poslední generace se Severkou pod kapotou je té jedno z nej aut
22. Re: Ameriky jsou vyhynulí dinosauři, ale králové silnic 24. 01. 2003 - 11:21
ace2:No tak to jsi mne alespoň částečně uklidnil, i kdy z tebe stejně je cítít to taení k moderně a ten zakrnělý vztah k historii. No ale jinak tím samo nechci říkat nic e tu historii nezná, nad tvýma znalostma se pokorně skláním. :-))www.cadillac.cz www.odtahovkanonstop.cz
21. Re: Ameriky jsou vyhynulí dinosauři, ale králové silnic 24. 01. 2003 - 11:10
lenin: ale jo je to pěkný. Ale koupil bych si něco jinýho :-) tedy přesně řečeno jiný ročník20. Re: Ameriky jsou vyhynulí dinosauři, ale králové silnic 24. 01. 2003 - 09:45
ace2: Aný, Aný, teďka jsi mně zaase zklamal. Já Tě začínám podezírat, e jsi si do baziku el koupit vytuněný BMW a kdy jsi zjistil, e to nemá přední náhon, omylem jsi koupil Caddyho. Jak můe nebýt osloven Křídláky a být osloven novými pseudoauty????????19. Re: Ameriky jsou vyhynulí dinosauři, ale králové silnic 23. 01. 2003 - 20:58
ace2:No prosimtebe to nám tu raději ani neříkej Ty takový zastánce amerického simbolu motorismu a nemá v lásce to nejlepí co v tá době opustilo továrny GM a v 50 a 60 letech bylo synonimem luxusu a pokroku, no tak to si mě skutečně sklamal. Jo ale jedna věc je pravda a samo e souhlasím ELDO 70 nebo 77 convertible to je opravdu rádlo.www.cadillac.cz www.odtahovkanonstop.cz
18. Re: Ameriky jsou vyhynulí dinosauři, ale králové silnic 23. 01. 2003 - 19:25
ace2: Kdybych na to měl, tak zapřáhnu toho worldwide ílence, co shání auta po celým světě a přestavuje to pracháčům na míru, a nechal bych si udělat impalu (udělat = předevím posadit na pořádnej spodek a kola... :-))Rubas nema kapsy...
17. Re: Ameriky jsou vyhynulí dinosauři, ale králové silnic 23. 01. 2003 - 17:52
lenin: Jo to mě křídláci zase a tak osobně neoslovuvou. Jsou to sice nádherná auta s jízda v nich je massage maximální. Nicméně Eldo z druhé poloviny 70. let v convertiblu to by bylo pounáníčko :)
Eventuálně Eldorado Brougham z druhé poloviny 50 let. Jene to je cenově někde u planety Pluto.
16. Re: Ameriky jsou vyhynulí dinosauři, ale králové silnic 23. 01. 2003 - 17:25
MARKUS: Díky, tohle aspekt, který jsem opomněl. Pro mne jsou klasikou 80.tá léta, protoře jsem do nich vstupoval jako jinoch rozum berucí a se zájmem o auta. Take, kdy jsem sledoval na Vídni nějaký autoshow v americe a tam představovali Brougham a olds Regency 1979 s nevídaným Dieslovým motorem, připadali mi jako z Marsu. No a jakou jsem měl radost o 13 let později kdy jsem si to auto koupil, tedy toho Oldu. Kdy jsem v Praze viděl nějakýho Ramblera, nebo Plymoutha, co tam měly ambasády koukal jsem jak puk. Dneska to beru jako celkem nezajímavý potvory. Pomíjím Camara a Firebirdy, s tím tu proháněli kuvajttí tudáci bílý holky odjakiva. Take je to otázka prvního setkání s těmi auty. Mně ameriky braly odjakiva. Třeba pro Jardu Z. jsou klasický ameriky křídláky, který se mi líbí, ale vyvolávají va mně ten posvátný dojem jako vichni veteráni.15. Re: Ameriky jsou vyhynulí dinosauři, ale králové silnic 23. 01. 2003 - 16:48
ace2:Jak vidí je nás tu větina která se shoduje na to kdy se amerika zlomila ve svém výrobním terndu a začala se orientovat na irí trh v evropě. De facto kadé americké auto do 80. let je pro evropana vnímáno a okamitě řazeno do kategorie CLASSIC co mě velice těí, protoe auta evropské provenience z 80 let jsou stále vnímána jako auta stará i kdy se u nacházejí vyjímky. Věří i tomu ře se v budoucnu najdou firmy které budou replikovat tyto vozy, na tuto dobu se docela těím, doufám e se jí doijeme. to e se dnení americké automobilky mění je neodvratitelným faktem a jak říká ACe je tam furt vidět něco z dob minulých, ale mě to opravdu neoslovuje a jak koukám je nás tu povícero. samozřejmě jsem zvědav kam to povede dál a jsem zvědav co se ve státech zrodí, v tom se s Acem shoduji. Nicméně je to tak, e v převáné větine jak tu jsme, vichni potřebujeme citit tu nedokonale spálenou směs z V8 a vůbec sedět, řídit a mazlit se s takovou věcí jako jsou auta o kterých se v této zemi a na tomto kontinentě jen v těch letech snilo. Jen uvádím příkad e kdy jsem z Cadillacem 60 přijel pro přítelkyni do práce nikdo v okolí neodolal a přiel se podívat, a v tom davu se objevil pán tak kolem 70 let a ten tak nevěřícně koukal a povídal své manelce tak ta auta opravu existovala, povídal mi e je vídával vdy jen ve filmech a vdy si přál se v takové věci svézt, tak jsem je svezl alespoň na parkoviti, tan člověk byl celý bez sebe a moc mi děkoval, bylo ne něm vidět e je opravdu dojatý tím co zail. Doba kdy se amerika nikterak nelií od evropských přibliovadel mě nikterak neláká. A myslím e vichni jak tu jseme se určitě shodneme e udrovat takové auto pro dalí generace které taková auta uvidí na srazech to je fak nenahraditelný pocit.www.cadillac.cz www.odtahovkanonstop.cz
14. Re: Ameriky jsou vyhynulí dinosauři, ale králové silnic 23. 01. 2003 - 13:18
ace2: Tak, jsem rád, e jsme se pochopili, teď u se zase můem respektovat a ty etři na vlak do Brna.13. Re: Ameriky jsou vyhynulí dinosauři, ale králové silnic 23. 01. 2003 - 11:52
lenin: Hyundai XG je kopií Lincolna LS. Sonata natěstí TC není podobná vůbec. Jo to mě by nejnovějí TC vůbec navadilo stejně tak DeVille. Pro mě to jsou nádherná auta nesoucí stále odkaz na svou historii. To e klasické ameriky jsou prostě ty nejlepí ročníky v automobilovém průmyslu to je jasný. Nicméně nejsem omezen jen na tuto éru. Já myslím pozitivně, těím se na nové modely :)12. Re: Ameriky jsou vyhynulí dinosauři, ale králové silnic 23. 01. 2003 - 10:39
ace2: tak jetě jednou a pomaleji. Auto, který pozbylo atributy, pro který mám ameriky v úctě - např. chromovaný nárazníky- mně prostě nezajímá i kdyby ho vyklepal Bush s Reaganem comprende??? Já se nepotřebuju bavit o nápaditém designu Loncolna Town Car 2000, protoe ho z 50 m nepoznám od Hiunaye Sonata. A je tak propikovanej elektronikou, e si ho prostě nepořídím11. Re: Ameriky jsou vyhynulí dinosauři, ale králové silnic 23. 01. 2003 - 10:32
FM: Jsi můj člověk. Já bych řekl, e do 20 let se objeví firmičky, který budou drtit Caprice rok 1979, v maloserii z recyklovanejch dílů, stejně jako se dodnes dělá Ford V8 1936, nebo Auburn.10. Re: Ameriky jsou vyhynulí dinosauři, ale králové silnic 23. 01. 2003 - 10:30
capriman: V mnohém s tebou souhlasím, vyrábět auta na jedno pouití s malou spotřebou a emisemi, která jsou levná je asi stejně ekologické jako PET lahve. Ta palivová krize váně hrozí, ale kdyby to bylo tak hustý, jak se prezentuje, dávno u se jezdí na něco jinýho.Podpora rozvoje (reklama)
(c) 2005-2013, USMotors
Při potížích napiste na info@usmotors.cz)