Příspěvky od večera 20. února 2003 až do podvečera 11. března 2003
123. Re: EBAY??? 11. 03. 2003 - 18:57
ace2: Moc dekuji, uz jsem o malo moudrejsi. Auto, prave nevim, tapu, hledam, vsak to znas... newbie. Prijde mi to ale celkove dost chechtaku, na to, ze chci zatim "jen" obycejne Camaro. Tu vec s limitem, pisou up to 700USD per item, regardless of the number of orders submitted. Tudiz bych rekl, ze od jednoho prodavajiciho plati tento limit.No US car owner yet.
122. Re: EBAY??? 11. 03. 2003 - 13:23
Andrew: Jo jo já draím jak vzteklej :) jenom několikrát vstávat za noc abych stihl závěr aukce je občas dost drsný... :)
No v zásadě se zaregistruje a můe hnedle drait. Vdy tam má cenu základní, počet příhozů (bid) a konečnou částku. No a ty pak přihazuje. U některých aukcích můe (drtivě větiny) můe dát maximální částku a do té se pak automaticky přihazuje. Například: Něco stojí $10, tak tam dá $20 a pokud o to má někdo zájem tak se automaticky navyuje do $20, pokud konkurent jetě přihodí tak vede on.
Základní strategii jak na eBayi obchodovat je sledovat několik dní jak se aukce vyvíjí a nepřihazovat. Tím jen zbytečně navýí částku a vydrádích eventuální jiné zájemce. Já to řeím tak e počkám do konce a pak pár vteřin před koncem aukce přihodím a vyhraju to.
No pak začíná pro některé asi ta nejobtínějí část celé aukce, pro mě vak ta nejzábavnějí a to komunikování s majitele. Polete se mail o tom jak si přejete zásilku poslat a zaplatit plus eventuální jiné infromace podle potřeby. Pokud je ve ok tak zbejvá jen zaplatit.
Vzhledem k tomu, e Česká Republika tak funguje jen jeden způsob placení a to přes slubu BidPay.com společnosti Western Union. BidPay ti zůčtuje kreditku a pole do potovní schránky prodávajícímu "Money Order" co není nic jiného ne penění poukázka. Nutné je vědět přesnou adresu prodávajícímu aby to bylo kam poslat. Sluba je to rychlá, bezpečná a 95% prodávajících ji mají velmi rádi, neb mají prachy doma do 3 dnů. Nicméně za vystavení money order se platí nejméně necelé $3 čím vyí částka tím vyí poplatek. Maximální částka můe být do výe $700, co je tak trochu limitující pro nákup auta, ale lze asi poslat více money orders, ale na to se podívej na jejich stránkách.
No někteří posílají zboí ihned co jim dojde mail od Wester Union e jsi to zaplatil a prachy mají na cestě a někteří ti to polou a kdy jim dojde M.O. fyzicky domů.
V některých případech prodávající, ale to jsou jen firmy přijímají i rovnou platební kartu a tedy není nutné vystavovat M.O., ale tyhle podmínky si vdy zjisti. Kadý prodávající tam jasně píe jaké způsoby plateb přijímá s kam zboí posílá.
Jinak jestli tam chce kupovat auto, tak bych ho vydrail a pak bych tam odletěl. Těch 10-15 tis za letenku je prd cena v ceně celého auta můe se domluvit s majitelem na místě a té si sám auto hodí do přístavu a vyřídí shipping
121. EBAY??? 11. 03. 2003 - 13:03
Takze dotaz k ebay. Jak to tam vlastne chodi? Mate uz nekdo zkusenost? Cetl jsem ze Ace uz neco drazil. Uvital bych nejakou strucnou "guide to Ebay.com" :-). Platebni podminky, zpusoby platby, a tak vubec. Budu velice vdecen.No US car owner yet.
120. Re: To ficy... 05. 03. 2003 - 12:05
lenin: Co kde jak co ?119. Re: To ficy... 05. 03. 2003 - 09:55
capriman:Tak proč jste nigdo nic nenapsali. Od toho je tu jen Ace???118. Re: To ficy... 05. 03. 2003 - 08:45
Tappaja: tak to ja jsem na tom stejne - taky jsem se divil a taky jsem to jeste nezazil :))117. Re: To ficy... 05. 03. 2003 - 07:57
vladyk: Taky sem se tomu podivoval, to jsem jeste nezazil...116. To ficy... 04. 03. 2003 - 23:33
...u něgde jezdíte čičo? Za celej den ani příspěvek, to jsem tu snad jetě nezail (ale je fakt, e tu nejsem zas tak dlouho... :-)))Rubas nema kapsy...
115. ČAS 28. 02. 2003 - 18:07
pokud by nekoho z vas zajimaly seminare Ceske automobilove spolecnosti, tak se vice dozvite na tomto obrazku, tedka nemam cas to sem opisovat, tak kdybyste to nekdo neprecetl, tak se ptejtewww.usmotors.cz, www.cadillac.cz
114. Re: muj sen :-))) 27. 02. 2003 - 21:32
vlji: Ale ty poklice jsou libový :-))privbox@seznam.cz tel: 603510691
113. Re: muj sen :-))) 27. 02. 2003 - 20:19
FM: A ty jsi zase blbě pochopil mě.. na mým "autě" :o) jsou vechy vychytávky poctivě zfuovaný doma na koleně :-) take mě nestály nic.. jen čas. to ví chystám ho na prodej.... A to rádio sem dostal-taky je na prd :o)
Honza: asi mysleli hned od začátku na zadní kolečka.. :o)
112. 23. 02. 2003 - 16:58
nekde jsem cetl, ze TPI bylo puvodne vyvijeno pro petilitr jako mozna nahrada za 5,7 do corvetty (kvuli spotrebe, emisim...), ale inzenyri gm to hned od zacatku delali s tim, ze to na vetsi motor pujde bez problemu.
www.usmotors.cz, www.cadillac.cz
111. Re: muj sen :-))) 23. 02. 2003 - 16:11
vlji: zas me nekdo nepochopil :-), garde - tady je videt kdo ma prachy, to je jako je hazet do studny :-)) pekny radio, drazsi nez auto co :-)110. Re: muj sen :-))) 23. 02. 2003 - 10:41
FM: To je koda peněz.. a není to ádná fuařina.. já mám masku urobenou po svým a celkem si můu bejt jistej, e nikdo jinej takovou nemá :o))109. muj sen :-))) 23. 02. 2003 - 00:26
to by mohlo bejt i na garde108. 22. 02. 2003 - 20:57
honza:Dík za vloení ikonky.. To je kontrast co? Camaro/Garde.. :o))) Na to fórum mrknu i kdy moja angl. nic moc.
Mirek:Dík za objasnění. O rozdílu výkonu jsem věděl tak mě zajímala spotřeba. Take optimální konfigurace mýho Firebirda(budoucího) by měla být: r.v. 1988-1990, V8 5.0(5.7) TPI, targa, automat, černá barva... snad to vyjde..
107. 22. 02. 2003 - 20:02
vlji: rozdil u firebirda 5l je minimalne 20 koni.
jestli Ti moc nevadi anglictina, tak koukni na diskusni forum http://www.thirdgen.org/techbb2/ a precti si neco v sekcich TBI a TPI
106. 22. 02. 2003 - 13:54
vlji: TBI Throttle Body Injection - volně přeloeno: vstřikovače na tělese krticí klapky. Karburátor je nahraen dvojicí střikovačů řízených počítačem. V Evropě se tomu říká jednobodový vstřik, v Americe mají trysky 2, jeliko kadá je mylená pro jednu polovinu motoru, jak jinak ne V8. TPI - Tunet Port Injection - kadý válec má svoji vstřikovací trysku, která podle pokynu počítače přesně dávkuje palivo přímo před sací ventil, nazývá se vícebodobé vstřikování, tedy standartně osmibodové. Rozdíl ve spotřebě není ádný, popř. u TPI je spotřeba při stejném výkonovém reimu příznivějí. Značný rozdíl bývá ve výkonu. Např. u Suburbanu 1995 má motor 5,7 se systémemem TBI 200 PS a novějí verze TPI má u 260 PS.privbox@seznam.cz tel: 603510691
105. 20. 02. 2003 - 21:14
vlji: ikonka plesknuta
rozdil ve spotrebe bych neresil, protoze jiste nebude velky, zato rozdil ve vykonu bude znacny ve prospech tpi, protoze, jestli se moc nepletu, tbi je takova radoby strikacka. myslim, ze Ti to lip vysvetli mirek.
104. 20. 02. 2003 - 20:39
Jak tak koukám, tak sem tady skoro jedinej kdo nemá ikonku.. vadilo by někomu kdybych tam měl kodárnu? Co Ejsi pleskne mi ju tam?? Kdytak je tady
A jetě se chcu zeptat jaký rozdíly sou ve spotřebě mezi motorama TPI a TBI (V8-Firebird)..
Podpora rozvoje (reklama)
(c) 2005-2013, USMotors
Při potížích napiste na info@usmotors.cz)