Příspěvky od rána 28. února 2017 až do noci 1. března 2017
159. 01. 03. 2017 - 00:07
nicméně trochu konstruktivně. jak řešit např výlet 2x 200km kdy po cestě nemám supercharger a půl dne budu parkovat před panelákem. to musím opravdu natahovat kabely od někoho z okna a čekat celý den až se to dobije? nejlíp to i hlídat? v česku nataženej drát takhle volně na veřejnosti to je o hubu.158. Re: 01. 03. 2017 - 00:00
Hendrix (157): já vím žě mě nikdo nenutí ale vyzdvihuje se to nad benzin, tím to začalo. a to je óbrnesmysl.157. Re: 28. 02. 2017 - 23:39
D2 (156):Kdyt tě to nikdo nenuti kupovat. Ale je fakt, že ovzduší v Ostravě potřebujete řešit a každá maličkost je dobrá. Mohlo by mi to být jedno, nežiji tam, ale není mi to jedno. No nic, dobrou noc.
156. Re: 28. 02. 2017 - 23:29
Hendrix (155): já jsem vděčný za edizona, žárovky se vrátily a už je zase prodávají u nás v elektru, 75W, 100w. Krásně se při tom pracuje, světlo to není chladné a má blíž slunci a životu. přorozené vyzářené spektrum. a že to žere ? no co, žiju jen jednou abych řešil nějakých 100W. úsporky jsem bral jako kktinu hned když jsem je prvně uviděl. naštěstí tu máme ledky které sice mají nepřirozené spektrum ale ve 2 ráno si s tím svítie nebudu tak co. jinak jsou nezávadné. ale opět jsou jednoduché a mají dlouhou výdrž, takže jako svítidlo plus.155. Re: 28. 02. 2017 - 23:22
D2 (152):To co říkáš je pravda a tak to taky funguje po celou dobu, co existuje zeměkoule. Koneckonců, v oborech, jako je ekonomika, už ani nic jiného, než neustále střídání růstu a recesí nečekají. Spalovací motor je geniální vynález a priroda byla hodně stedra, diky zasobam ropy. To byl i Edison a jeho žárovka. Už nikdy nevymyslis nic tak levnyho a zdravotně nezavadnyho. A co se stalo? Prisly usporky s rtuti a az ted je vytlacuji diky Buh diody. Jenže aby ses dostal k tomu nejlepšímu, tak holt musíš jit občas i do nepohodlí.
154. 28. 02. 2017 - 23:14
Zkrátka na čem to celé stojí a zase padá jsou baterie. buď musí dosáhnout masivního zlevnění nebo masivního nárustu životnosti. kapacita navíc není v příštích letech reálná.153. Re: 28. 02. 2017 - 23:06
Hendrix (151): ale nepindá. náhodou dšlám hodně. mohl bych jezdit smradoidním rakovinotvorným dyzlem ale jezdím podstatně smysluplnějším benzinem který je navíc vysokoobjemový takže nepotřebuju vytáčet na 5000 aby to jelo a vypouštět za sebou sračky. Downsizing je kktina, elektromobil je napůl dotažený nápad jehož jedna část celý tento krásný koncept zabíjí.152. Re: 28. 02. 2017 - 23:03
Hendrix (149): A já si hezky sednu do auta, natankuju si jak potřebuju a neřeším jestli někam dojedu nebo musím vypnout klimu a světla abych tam dojel.151. Re: 28. 02. 2017 - 23:00
D2 (148):Hendrix ví docela dobře, protože od roku 2000 jezdil do Ostravy a dnes tam má cca 8 lidí. A bohužel Hendrix průmysl ve Slezsku ani chování lidí v nich neovlivní, tak se snaží tím, čím může. V tom bude mezi námi malinko rozdíl. V tom, kdo co dělá a kdo jenom pinda.
150. Re: 28. 02. 2017 - 22:57
cirus (144): já přirozeně beru v potaz situaci tady. je asi to samé jako se bavit o platech. nebudu říkat že chudina se tady má dobře když v USA máte násobě větši hodinový zisk než my tady. logicky řeším situaci v Evropě, hlavně v ČR jakožto mé domovině. Ono je např pěkné že v US je levná tesla, všude superchargery a lidi zvyklí létat 300km trasy. jenže to mi může být u prdele stejně jako že v africe nemají elektřinu.149. Re: 28. 02. 2017 - 22:52
petrklm (147):ja si to představují třeba tak, že v naší firmě jsme postavili na parkovisti dobijeci stanici pro veřejnost. Takže si nakoupis a mezitím dobijes auto. To mi prijde jako smysluplné a normální a chci, abychom v tom pokračovali dále, na dalších našich mistech. Takže moje věta, dle tebe perla, ma reálný rozměr. Mimochodem, prvni dobijeci stanici mame cca 2 roky. Stačí to takto na vysvětlenou?
148. Re: 28. 02. 2017 - 22:47
petrklm (147): částečně tě opravím. polsko za to zas tak moc nemůže. vítr jde v naprosté většině z jihu a západu k hranicím, tzn ostrava ještě prispívá na tom aby to v polsku smrdělo. :)147. Re: 28. 02. 2017 - 20:24
Hendrix (145):pravda, cirus popsal přesně situaci v USA. Pro nás je to jaksi mimo. O tom, že znečištění vzduchu na Ostravsku je způsobený hlavně provozem aut se spalovacíma motorama, nemluvě o V8, se dá s úspěchem pochybovat. Abys zabránil respiračním problémům dětí, musel bys zastavit těžkej průmysl nejen na Ostravsku, ale hlavně v Polským Slezsku, motorový vozidla nahradit něčím (koňma, bicyklama, plachetnicema...), přestat v domech topit a kdo ví co ještě, aby to pomohlo. Ta poslední tvoje věta je vůbec perla, jak si představuješ, že můžeme pracovat na vývoji a podpoře elektromobilů? Tím, že sešrotujeme V8? Kolik asi tak těch pár aut vyprodukuje škodlivin? No nic, hlavně že tu vedeš plamenný řeči.Ford - auto pro ty, co se niceho neboji. Sralbotkove voli jinou znacku :-)
146. Re: 28. 02. 2017 - 19:26
Hendrix (145): Souhlasím s tebou.1954 Buick Special 2 door Sedan,
145. Re: 28. 02. 2017 - 16:42
cirus (144):Napsal jsi to přesně. Navíc - se starým motorem se při smogový situaci do normálního ( rozuměj západního ) velkoměsta už nepodíváš a dalo by se pokračovat. Divím se, že spalovací motory obhajuje člověk z Ostravy, které je jedno z nejvíce nezdravých měst v ČR a kde se při smogových situacích doslova dusí. Hlavně, ať mi nikdo nevezme můj starej vypálenej osmiválec, to je můj smysl života. Bez ohledu na to, že moje dětí to zaplatí vážnými respiračními problémy. Trochu rozumu do hrsti, elektromobily tu nebudou převažovat dnes ani zítra, ale na jejich vývoji a podpoře bychom měli pracovat.
144. Re: 28. 02. 2017 - 14:14
D2 (142):jeste jednou a naposled,ja nemluvim o ojetinach a CR.Nemuzu soudit a neznam! V USA je situace naprosto jina. Zaruka 10 je je 10 let a zivotnost dnesnich baterii tu zaruku presahuje! Malo kdo uvazuje o tom ze by auto melo jezdit dele. Naopak vetsina lidi stejne kupuje auta na ,,lease,, coz je forma dlouhodobyho pronajmu.Ceny baterii klesaj brutalnym tempem. Pred rokem byli na urovni $500KW dnes to je $300Kw !!!! v USA neni problem s dobijenim. Rovnako jako cena $35k za Teslu 3 je primo lidova! Auto ty velikosti a vybavy s normalnim motorem stoji spise vic. Uz dnes se tech vozu delaj statisice a jejich vyroba narusta brutalnym tempem!Americani bezne jezdi autem do prace,ovsem na delsi vzdalenosti cestuji letadlem,takze aktualny dojezd je vic nez dostatecnej a navic porad narusta....a bla,bla , bla....muzu psat jeste hodinu...ale asi zbytecne...143. Re: 28. 02. 2017 - 12:00
D2 (142): Je velmi výhodné, aby se elektromobily rozšiřovaly. S tím se bude rozšiřovat a prohlubovat i jejich vývoj a zlepšování. Pokud zůstaneme závislí na ropě, kterou v ČR těžíme pouze v zanedbatelném množství, pak jsme závislí na státech, s nimiž obvykle nemáme politicky ani nábožensky mnoho společného. Je toho víc, ale nemám čas Ti to teď napsat...:-)
142. Re: 28. 02. 2017 - 09:56
hanes (139): sorry ale jsou tam akorát dva "expresy" u kterých stejně musíš stejně minimálně půl hodiny smrdět.141. Re: 28. 02. 2017 - 09:52
hanes (140): u 5 let starého slušného auta je pravděpodobnost velmi malá. kdežto u 5 let starých baterií ? tak je vlastně tak velká že je třeba s tím počítat ihned tzn připočíst obrovskou částku která u jetin bude třeba extra cena samotného vozu a je to v...140. Re: 28. 02. 2017 - 08:46
D2 (130):Když ti u 5 let starého auta, které jsi koupil z druhé ruky, klekne spalovací motor vymění ti ho někdo zdarma?1954 Buick Special 2 door Sedan,
Podpora rozvoje (reklama)
(c) 2005-2013, USMotors
Při potížích napiste na info@usmotors.cz)